Aruba en La Guaira
Door: iskanderopreis
Blijf op de hoogte en volg Sander
03 April 2014 | Venezuela, La Guaira
We hebben mooie kustgebieden gezien. Grote parelwitte zandstranden met helder blauw water; Natural Bridges zoals we die ook in Curacao hebben gezien; Rotsstranden in verlaten gebieden waarbij er kleine stenen/rotsen opgestapeld zijn tot 1 toren(tje). Huh????? Met ontzag gekeken naar deze torentjes die ook nog eens op een grote oppervlakte verspreid liggen. Mysterieus. (zie foto Aruba 12, andere foto's per ongeluk verwijderd helaas)
Nadat we een weg gevonden hadden die ons uit de kustlijn zou leiden, kwamen we op een gegeven moment uit bij de Alto Vista Kapel, gelegen op eenzame hoogte aan de noordkust.
Het was niet zozeer de kapel zelf, maar wel de lange kronkelige weg op weg náár de kapel die het bijzonder maakt. Want heuveltje op zie je om de zoveel meter aan beide kanten van de weg een wit kruis met telkens een stukje van het 'Onze Vader' gebed.
De dag ging alweer snel voorbij, en voordat het schip 's-avonds weer verder ging, eerst nog een duik in zee gedaan. Dit is geen straf.
In La Guaira zouden we een tour doen met een jeep 2000 meter de hoogte in om daarna met de kabelbaan naar Caracas te gaan, hoofdstad van Venezuela. Helaas kon Caracas niet door gaan omdat het te gevaarlijk is daar (bij het boeken van de tour hadden we dit al gehoord). Een steile klim en afdeling dus, waarbij we o.a een stop hebben gemaakt voor een mooi uitzicht op Caracas. Onderweg trouwens nog een flesje Ponche Crema hebben gekocht, dit is een Antilliaanse/Venezolaanse likeur. Ik vrees dat dit even lekker is als Pina Colada :-)
De cruise is inmiddels afgelopen en we zijn terug op Curacao bij Bernice' moeder. Omdat hier helaas geen buffet is, moeten we weer zelf alles bij elkaar kopen en klaarmaken. Zo ook de Chayota, dit is een Venezolaanse groente, en deze smaakt eigenlijk best goed :-)
Laters..!!!
05 April 2014 - 14:10
Rodney:
Ha Sander en Bernice,
Klinkt goed allemaal! Jullie maken een prachtige reis zo te lezen en aan de foto's te zien. Geniet er nog van! -
14 April 2014 - 22:52
Herman:
Dat was zo te lezen een goed plan om er zelf op uit te trekken.
Onvoorstelbaar dat het zo rustig en leeg is overal, lege stranden, kom daar hier eens om.
Er loopt dan weliswaar een stenen stapelbaar rond, maar daar houdt het wel mee op geloof ik.
En mensen, complimenten dat jullie bijtijds op de boot terug waren!!!
Caracas te gevaarlijk? Jammer, je hoort er eigenlijk nooit over, maar bij het reisbureau wisten ze er blijkbaar ook van. Nou ja, het alternatieve programma klinkt ook leuk.
De cruise zit er op, maar de vakantie nog niet.
Geniet er nog van mensen!