Pattaya - Reisverslag uit Pattaya, Thailand van Sander - WaarBenJij.nu Pattaya - Reisverslag uit Pattaya, Thailand van Sander - WaarBenJij.nu

Pattaya

Door: Iskanderopreis

Blijf op de hoogte en volg Sander

23 Februari 2016 | Thailand, Pattaya

In ons vorige hotel in Ko Samet hebben we een vriendelijke Noor en zijn Thaise lady van beiden rond de 50 ontmoet. Deze vrouw heeft hij zo'n 3 jaar geleden in Pattaya via een andere Thaise ontmoet maar wonen beiden nog in eigen land. Op het balkon van deze Noor staan de Malibu en Whiskey voor twaalf uur smiddags allang op tafel, praat hij tegen alles en iedereen en regelt hij de muziek vanaf zijn eigen balkon voor de rest van het hotel. Hij vertelde ons dat hij de volgende dag naar het Sabai Resort in Pattaya zou gaan, hier komt hij al jaren en dit is zo ongeveer zijn tweede huis. Dit klonk allemaal wel goed en zo besloten we om hun achterna te reizen. En tot onze verbazing zijn we nu zelfs elkaars buren. Met de muziek en alles erbij. Dit is volgens de Noor 'het lot'.

Deze mensen regelen alles hier voor ons. Hij introduceert ons bij mensen (er zou een Fransman en zijn 6 Thaise vrouwen komen maar nog niet gezien),regelt onze WIFI code en zorgt dat het bubbelbad het doet. Toen we terugkwamen uit het zwembad stonden de waxinelichtjes klaar op tafel (voor als we romantische ideeen krijgen). Bernice krijgt een massage van de Thaise vrouw en zij neemt Deliana mee door het park en maakt Thaise bloemen versieringen met haar. Zelf zit ik tot ver in de nacht op het balkon met de Noor, maar een paar uren later hoor je hem al keihard 'Good morning!!!!!!!!!!!!!!!!' schreeuwen buiten (dit doet hij elke dag). Dit deed ik hem die morgen niet na. Inmiddels proberen ze wel de gehele kinderopvang over te nemen maar dit is dan ook weer niet de bedoeling. Al met al, deze mensen zijn in hun nopjes hier en proberen het ons ook zeker naar de zin te maken.

In Pattaya zijn we er 1 dagje op uit gegaan om naar Mini Siam te gaan. Dit is de Thaise Madurodam, waar je dingen uit Siam (=oud Thailand) ziet en de rest v/d wereld. Die molen heb ik er maar effe niet op gezet hoor. Daarna zijn we naar de Floating Market gegaan, waar we terugkomen met cocos-chips en gedroogde bananen. En dan hebben we ons nog ingehouden, want we konden ook voor de gebakken struisvogeleitjes, inktvis of krokodil op stokjes kiezen bijvoorbeeld. Klinkt goed toch? 's-avonds met de Songthaew naar huis, een ritje van zuid naar noord pattaya van 12 km waar je ongeveer 1 1/2 uren over doet. En waarbij de restaurants, winkels en (gogo) bars niet meer te tellen zijn.

Onze koffers staan inmiddels weer klaar voor vertrek naar Koh Larn, dit is een eiland op 7 km van Pattaya. Als we straks onderweg zijn zal Deliana vast weer vragen of 'we naar vakantie gaan', want dit doet ze telkens als we naar een nieuwe plaats gaan. Of zou ze hiermee toch wel weer het zwembad of het strand bedoelen? We zullen dan zeggen dat we dit nog 1 keer doen. Want helaas zit het er al weer bijna op, nog eventjes flink genieten hier dus... :-)

Laters!

Video's (hopelijk nu goed Herman :-) )
Floating Market in concert :
Mini Siam:

• 23 Februari 2016 - 15:09

Ree:

Mooie stad om cultuur te snuiven dat Pattaya, dat horen we inderdaad vaker.
    Hopelijk heb je nog een paar goede laatste dagen. See you soon!

• 23 Februari 2016 - 16:54

Maikel:

Gaaf dat Thaise Madurodam!

Het vakantieboek staat straks weer vol met prachtige foto's van jullie vakantie. Er zijn weer heel wat 'rolletjes' volgeschoten zo te zien ;-)

Veel plezier nog!

• 23 Februari 2016 - 20:28

Nico:

Mooie verhalen Sander. Buurman met muziek op het balkon, TOP. Zeker het lot.
    Geniet nog van de laatste dagen!

• 28 Februari 2016 - 19:01

Herman:

Ja ! Deze filmpjes werkten wel !

Ziet er gaaf uit die floating market,
    Gelukkig eerst ge-googled, er is dus echt een struisvogel farm in de buurt van Pattaya.....
    Lijkt me een behoorlijke maaltijd, een gebakken struisvogel ei.

Leuk om te lezen dat Pattaya meer gezichten kent dan wat menigeen er van mee krijgt.
    Goed gedaan !